НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

КНИГОПИС

  Съдържание на 2 бр. - 'Житно зърно'- година V - 1929/1930 г.
Алтернативен линк

КНИГОПИС


„La science spirituelte", окултно (антропософско) списание, излиза в Париж под редакцията на Едуард Шуре (автор на „Великите Посветени").
„Das Johannes - Evangelium im Verhallnisfjzu den anderen Evangelien, aesonders zum Lu kas -Evangelium" (Отношението на Йоановото Евангелие към другите Евангелия, особено към Ев. от Лука) Това е курсът, държан от Д-р Щайнер в Касел през 1909 год. Цена 13.50 швейцарски франка.
„Oer Kosmiche£Rhythmus im Markus Evangelium" oт, npoф. Dr Hermann Beckh” (Космичният ритъм в Евангелието от Марка), 382 страници, с цветна таблица на зодиакалните знакове, цена 11.25 швейц. франка,
„Die geometrischen Vorstel-Iungen in der Astronomie" oт (Геометричните представи в астрономията). Цена 22.50 швейц. франка.
Авторът в това съчинение задоволява една духовна съвременна нужда да се обясни звездният свят. Той отхвърля всяка хипотеза, която надхвърля действително наблюдаваните факти. В заключение авторът показва, че в края на краищата целият космос не може да се разбере като машинария, но като организъм, свързан с тайната на живота и душата и специално с човешкия живот и душа.
По този начин авторът с тази книга въвежда към изучаването на окултната наука.
Двете последни книги се доставят от Rudolf Geering Verlag, Basel Blumenrain 271

в-к „Живот"

От 22 март т.г. той почва да излиза седмично в София с редактор Л. Лулчев и директор Н, Бертоли. Този вестник сдържа интересен и разнообразен материал, който разглежда разните въпроси на живота в светлината на едно по-дълбоко изучаване на действителността Препоръчваме го на нашите читатели. Адрес: улица „Витошка", № 3, ІІ етаж, стая 22-23.

Каталог „Нови мисли"

Той излезе тези дни и сдържа списъка на беседите на Учителя и др. книги, нужни за всеки един, който жадува за осмисляне на живота и разбиране на задачите си в него. Каталогът в началото е придружен с хубави уводни думи, писани на красив символичен език. Някои от книгите са придружени с обяснителни бележки. Изпраща се от редакцията безплатно всекиму при поискване.
Първите четири годишнини на сп. „Житно зърно" могат да се доставят от редакцията по 50 лв, годишнината.

"Хирология" - от В. А. Вредес 52 фигури, 40 лева.

„Четене характера, темперамента и болестните предразположения по лицето от д-р Гастон и Андре Дюрвил, със сътрудничеството на художника Емил Байи, (с 34 фигури), 55 лева.

„Астрология" - от Сефариал 40 лева.

И трите тези книги са от библиотека „Водолей” и са излезли вече от печат. Те са необходими за всеки, който иска да разбира азбуката на великата книга на природата За този, който знае да чете тази азбука, природата добива особена красота. Навсякъде той вижда само външен израз на вътре действуващите разумни сили! Доставят се от Никола Нанков, Булевард „Дондуков", № 16 - София, Библ. „Водолей" е изработила и френологически бюст за нагледно изучаване по разните центрове на мозъка характера и способностите на човека (цена 250 лева, за провинцията 300).

КЪМ АБОНАТИТЕ.

Умоляват се всички абонати, които до сега не са си внесли абонамента, да сторят това при получаването на настоящата книжка.
Молим настоятелите, които не са се обадили досега, да сторят това по-скоро, като изпратят списъка на абонатите и събраните суми


  Съдържание на 2 бр. - 'Житно зърно'- година V - 1929/1930 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ